Troktiko - Επιστρέφει για το Σωκράτη

Οι συστάσεις είναι περιττές νομίζω για το πρώτο και πιο γνωστό blog στην Ελλάδα στο είδος του, το troktiko.


Το troktiko ήταν και θα συνεχίσει να είναι, απ 'ότι φαίνεται, η φωνή του λαού στο διαδίκτυο.

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν την ιστορία γύρω από το troktiko. Πρόκειται για ένα blog ενημερωτικού χαρακτήρα, το οποίο δημιούργησε ο Σωκράτης Γκιόλιας και στην πορεία έβαλε στην ομάδα λίγα ακόμη άτομα, δημιουργώντας έτσι έναν πυρήνα που ενδιαφερόταν για την όσο το δυνατόν πιο έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, με αποκλειστικές, πολλές φορές, ειδήσεις.

Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τη μέρα που σταμάτησαν να ανεβαίνουν αναρτήσεις στο troktiko. Ο λόγος είναι η δολοφονία του Σωκράτη (με 17 πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του) την οποία χρεώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Παρ 'όλα αυτά, κανείς δεν πιστεύει πως η αλήθεια έχει βγει στο φως. Το κράτος και την κυβέρνηση εξέθεταν και προσπαθούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τα παιδιά από το troktiko, άρα αυτοί είχαν λόγο να τον βγάλουν από τη μέση.

Το "χτύπημα" ήρθε σε μια περίοδο όπου το troktiko δεχόταν 1.500.000 διαφορετικούς επισκέπτες καθημερινά, μια περίοδο όπου οι συντελεστές του ένιωθαν ότι η επανάσταση αρχίζει να δυναμώνει, μια περίοδο την οποία δυστυχώς ακολούθησε μια άλλη "νεκρή" περίοδος. Και δε μιλάμε για την παύση στο blog, αλλά για την κινητοποίηση που ΔΕΝ είδαμε από το λαό, από όλους αυτούς που καθημερινά επισκέπτονταν το blog και ξαφνικά είδαν τη δημοκρατία να φιμώνεται με τον πιο ωμό τρόπο.

Μετά από τρία χρόνια και μετά από όλα αυτά, φαίνεται πως τα παιδιά του τρωκτικού έρχονται για να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την επανάσταση που ξεκίνησε "ο άνθρωπός τους", όπως χαρακτηριστικά λένε όταν αναφέρονται στο πρόσωπο του Σωκράτη.

Η περίοδος που διανύουμε τώρα χαρακτηρίζεται ως "η τρίτη περίοδος του τρωκτικού", μετά την πρώτη (από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι τη δολοφονία του Σωκράτη) και τη δεύτερη, την "περίοδο του σινεμά". Η δεύτερη ονομάζεται έτσι γιατί τότε βγήκε μια ταινία-ντοκιμαντέρ γύρω από το τι πραγματικά έγινε με το troktiko, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Link: www.troktiko.blogspot.com





"Ενα γιατί πιστεύω, δύο γιατί γνωρίζω, τρία για το δικαίωμα να μιλάω, τέσσερα απ 'τους εχθρούς μου, πέντε απ 'τους δήθεν φίλους, έξι απ 'όσους ψεύτικα μου είπαν σ 'αγαπάω, εφτά απ 'τους σωτήρες, οχτώ απ 'τους μνηστήρες, εννιά και δέκα από κλώνους προικοθήρες, έντεκα από ρουφιάνους, δώδεκα απ 'άρχοντες ζητιάνους, και δύο από δειλούς και πονεμένους τσαρλατάνους... Κι ακόμα τρεις που θα σκοτώσουν το κορμί μου, μα θα αγιάσουν την ψυχή μου..."